BABS Sara Mars in Purmerend - beeld door Talitha Verver

'Niets aan de toespraak was standaard'

Een goed verhaal neemt je mee. Het laat je lachen - of juist huilen - en houdt de aandacht vast. Verhalen vertellen vind ik het mooiste wat er is. Daarom ga ik uitgebreid in gesprek met jullie, om precies te achterhalen wat het verhaal is van jullie liefde én hoe ik dat het beste kan vertellen.


Mijn verhaal

Zelf ben ik ook getrouwd, gewoon even snel op het stadhuis. Ik was 25 weken zwanger en een maand na ons trouwen ging het land op slot. Het grote feest dat we wilden geven na de geboorte van onze zoon laat nog altijd op zich wachten. Hoe meer huwelijken ik meemaak waarbij kinderen een rol hebben, hoe meer ik denk: we wachten nog even tot hij het echt bewust meemaakt.


Dit is waar ik blij van word

Ik heb jarenlange ervaring als tekstschrijver, communicatiemedewerker en ghostwriter. Dat stelt me in staat om de juiste toon te raken, wie mijn publiek ook is. Lezen en uit eten gaan zijn mijn grootste hobby's en ik ga natuurlijk graag op pad met mijn man en kind.

BABS of zelfstandig trouwambtenaar?

Als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) ben ik beëdigd bij de rechtbank en benoemd bij de gemeente Purmerend. Gaan jullie trouwen op een van de trouwlocaties in Purmerend of de Beemster? Dan kun je mij kiezen als trouwambtenaar op de website van de gemeente. Mijn vergoeding is dan inbegrepen in de prijs die je bij de gemeente betaalt om te trouwen.


BABS voor één dag

Trouwen jullie ergens anders in Nederland? Dan ga ik graag met jullie mee als zelfstandig trouwambtenaar. Omdat ik een vaste benoeming in Purmerend heb, werken vrijwel alle gemeenten in Nederland eenvoudig mee aan een benoeming voor één dag. Jullie betalen dan wel eenmalige leges - de kosten verschillen per gemeente - voor mijn benoeming. Die leges zitten niet inbegrepen in mijn honorarium.


Met alle liefde - én alle tijd

Natuurlijk stop ik alle liefde in een ceremonie, of dat nou voor de gemeente is waar ik werk of ergens anders in Nederland. Veel van mijn reviews zijn geschreven op basis van huwelijken in Purmerend, waarvoor ik stellen maar één keer heb gesproken. Trouw ik jullie als zelfstandig trouwambtenaar, dan heb ik echt alle tijd om te ontdekken wie jullie zijn en wat bij jullie past. Zo werken we samen toe naar een onvergetelijke ceremonie die precies uitstraalt wat jullie willen.

Met alle liefde getrouwd door Sara Mars - beeld door In de Wolken fotografie